Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z truskawkami bardzo się u nas chętnie jada. Podaję je polane masłem ze zrumienioną bułką tartą. Sekret ich powodzenia tkwi po części w cieście z dodatkiem mąki kukurydzianej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Składniki
Z ww składników zagniatamy elastyczne ciasto
Ciasto dzielimy na 2 - 3 części i rozwałkowujemy dość cienko. Za pomocą okrągłej foremki wycinamy kółka
Na środku każdego kółeczka kładziemy truskawkę i zlepiamy pierogi
W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę i wrzucamy na nią pierogi, gotujemy ok 3 min od ponownego zagotowania się wody
Po 3 minutach gotowania pierogi wyławiamy łyżką cedzakową i polewamy masłem z bułką. Słodzimy