Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z truskawkami bardzo się u nas chętnie jada. Podaję je polane masłem ze zrumienioną bułką tartą. Sekret ich powodzenia tkwi po części w cieście z dodatkiem mąki kukurydzianej.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 798
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1928
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 798
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1928
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Z ww składników zagniatamy elastyczne ciasto
Ciasto dzielimy na 2 - 3 części i rozwałkowujemy dość cienko. Za pomocą okrągłej foremki wycinamy kółka
Na środku każdego kółeczka kładziemy truskawkę i zlepiamy pierogi
W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę i wrzucamy na nią pierogi, gotujemy ok 3 min od ponownego zagotowania się wody
Po 3 minutach gotowania pierogi wyławiamy łyżką cedzakową i polewamy masłem z bułką. Słodzimy