Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z truskawkami bardzo się u nas chętnie jada. Podaję je polane masłem ze zrumienioną bułką tartą. Sekret ich powodzenia tkwi po części w cieście z dodatkiem mąki kukurydzianej.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Z ww składników zagniatamy elastyczne ciasto
Ciasto dzielimy na 2 - 3 części i rozwałkowujemy dość cienko. Za pomocą okrągłej foremki wycinamy kółka
Na środku każdego kółeczka kładziemy truskawkę i zlepiamy pierogi
W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę i wrzucamy na nią pierogi, gotujemy ok 3 min od ponownego zagotowania się wody
Po 3 minutach gotowania pierogi wyławiamy łyżką cedzakową i polewamy masłem z bułką. Słodzimy