Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z truskawkami bardzo się u nas chętnie jada. Podaję je polane masłem ze zrumienioną bułką tartą. Sekret ich powodzenia tkwi po części w cieście z dodatkiem mąki kukurydzianej.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35952
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 272
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 325
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35952
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 272
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 325
Składniki
Z ww składników zagniatamy elastyczne ciasto
Ciasto dzielimy na 2 - 3 części i rozwałkowujemy dość cienko. Za pomocą okrągłej foremki wycinamy kółka
Na środku każdego kółeczka kładziemy truskawkę i zlepiamy pierogi
W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę i wrzucamy na nią pierogi, gotujemy ok 3 min od ponownego zagotowania się wody
Po 3 minutach gotowania pierogi wyławiamy łyżką cedzakową i polewamy masłem z bułką. Słodzimy