Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe pierogi i ciasto - aby było miękkie i delikatne :) Dlatego jeśli bardzo lubisz pierogi truskawkowe czy obiad na słodko to ten ten przepis jest idealny dla Ciebie :)
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Składniki
1.Wbić jajko oraz wlać olej do mąki w misce 2.Wlać do tego szklankę wody 3.Połączyć wszystkie składniki ręcznie, stopniowo formułując ciasto
4.Ugniatać ciasto (do rozwałkowania) a następnie pokroić na 3 w miarę równe części 5.Rozciągnąć jedną ( później kolejne - w zależności ile pierogów chcemy zrobić ) część i zacząć rozwałkowywać 6.Wyciąć szklanką okrągłe kształty z ciasta
7.Odwrócić przyklejoną do stolnicy część ciasta i do niej wkładać truskawki. 8.Przycisnąć końcówki ciasta do siebie aby zlepić pierogi 9.Wrzucić zlepione pierogi do wrzącej i osolonej wody i gotować do momentu aż wypłyną na powierzchnię wody. 10. Dodać śmietanę lub inny dodatek na pierogi by ulepszyć ich smak.