Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe pierogi i ciasto - aby było miękkie i delikatne :) Dlatego jeśli bardzo lubisz pierogi truskawkowe czy obiad na słodko to ten ten przepis jest idealny dla Ciebie :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68474
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2046
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68474
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2046
Składniki
1.Wbić jajko oraz wlać olej do mąki w misce 2.Wlać do tego szklankę wody 3.Połączyć wszystkie składniki ręcznie, stopniowo formułując ciasto
4.Ugniatać ciasto (do rozwałkowania) a następnie pokroić na 3 w miarę równe części 5.Rozciągnąć jedną ( później kolejne - w zależności ile pierogów chcemy zrobić ) część i zacząć rozwałkowywać 6.Wyciąć szklanką okrągłe kształty z ciasta
7.Odwrócić przyklejoną do stolnicy część ciasta i do niej wkładać truskawki. 8.Przycisnąć końcówki ciasta do siebie aby zlepić pierogi 9.Wrzucić zlepione pierogi do wrzącej i osolonej wody i gotować do momentu aż wypłyną na powierzchnię wody. 10. Dodać śmietanę lub inny dodatek na pierogi by ulepszyć ich smak.