Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orginalne i smaczne
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
Robimy ciasto pierogowe, tzn.wysypujemy mąkę na stolnicę i wlewamy gorącą wodę i zagniatamy, po wyrobieniu odstawiamy ciasto aby odpoczeło.
W tym czasie robimy farsz ; dodajemy do miski pokrojone w kostkę truskawki, dajemy serek, miętę pokrojoną , trochę pieprzu i cukru do smaku.
Rozwałkujemy ciasto i robimy pierogi. Wrzucamy na gotującą się wodę , po wypłynięciu gotujemy 2-3 min. I to wszystko.Pierogi polałam koktailem truskawkowym i posypałam cukrem, można polać śmietaną , lub masłem , jak kto lubi.Smacznego