Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Robimy ciasto pierogowe, tzn.wysypujemy mąkę na stolnicę i wlewamy gorącą wodę i zagniatamy, po wyrobieniu odstawiamy ciasto aby odpoczeło.
W tym czasie robimy farsz ; dodajemy do miski pokrojone w kostkę truskawki, dajemy serek, miętę pokrojoną , trochę pieprzu i cukru do smaku.
Rozwałkujemy ciasto i robimy pierogi. Wrzucamy na gotującą się wodę , po wypłynięciu gotujemy 2-3 min. I to wszystko.Pierogi polałam koktailem truskawkowym i posypałam cukrem, można polać śmietaną , lub masłem , jak kto lubi.Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

irma 18 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
To musi być bardzo orzeźwiające danie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 20 września 2011Zgłoś do usunięcia
Ale pysznie wyglądają :)0 Kto głosował? | Odpowiedz