Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orginalne i smaczne
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 138
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 196
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 299
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 138
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 196
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 299
Składniki
Robimy ciasto pierogowe, tzn.wysypujemy mąkę na stolnicę i wlewamy gorącą wodę i zagniatamy, po wyrobieniu odstawiamy ciasto aby odpoczeło.
W tym czasie robimy farsz ; dodajemy do miski pokrojone w kostkę truskawki, dajemy serek, miętę pokrojoną , trochę pieprzu i cukru do smaku.
Rozwałkujemy ciasto i robimy pierogi. Wrzucamy na gotującą się wodę , po wypłynięciu gotujemy 2-3 min. I to wszystko.Pierogi polałam koktailem truskawkowym i posypałam cukrem, można polać śmietaną , lub masłem , jak kto lubi.Smacznego