Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orginalne i smaczne
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17408
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 544
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 84
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17408
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 544
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 84
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Składniki
Robimy ciasto pierogowe, tzn.wysypujemy mąkę na stolnicę i wlewamy gorącą wodę i zagniatamy, po wyrobieniu odstawiamy ciasto aby odpoczeło.
W tym czasie robimy farsz ; dodajemy do miski pokrojone w kostkę truskawki, dajemy serek, miętę pokrojoną , trochę pieprzu i cukru do smaku.
Rozwałkujemy ciasto i robimy pierogi. Wrzucamy na gotującą się wodę , po wypłynięciu gotujemy 2-3 min. I to wszystko.Pierogi polałam koktailem truskawkowym i posypałam cukrem, można polać śmietaną , lub masłem , jak kto lubi.Smacznego