Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2416
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2416
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Składniki
Umyte brokuły ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić na sicie. Rozgnieść widelcem na małe kawałki. Na oleju spod tuńczyka przesmażyć czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać rybę i też przesmażyć. Połączyć z brokułami i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól do smaku. Wystudzić. Z podanych składników zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić na 4 części i wałkować placki. Z placków wykrawać krążki. Na krążki nakładać farsz i zalepiać. Wrzucać na gotującą się, osoloną wodę z olejem rzepakowym. Po ok 3-4 minutach od zagotowania wyjmować pierogi. Najlepiej łyżką cedzakową na płaski półmisek. Podawać z sosem jogurtowym. w/w składniki na sos po prostu wymieszać. Smacznego.