Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 141
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16099
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 180
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 686
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 141
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16099
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 180
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 686
Składniki
Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać żółtka, budyń waniliowy, cukier waniliowy i cukier do smaku. Wymieszać.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć. Najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto. Nie jest to trudne, bo ciasto jest lekkie.
Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką.
Podzielić ciasto na porcje np 3 części i wałkować placki. Wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać. Wkładać partiami na gotującą się osoloną wodę z łyżką oleju rzepakowego. Pierogi gotować ok 3 min. Wyławiać łyżką cedzakową i odkładać na półmisek. Podawać ze śmietaną. Wystudzone pierożki odgrzewać na masełku klarowanym. Smacznego.