Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 180
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 93
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 96
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 180
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 93
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 96
Składniki
Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać żółtka, budyń waniliowy, cukier waniliowy i cukier do smaku. Wymieszać.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć. Najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto. Nie jest to trudne, bo ciasto jest lekkie.
Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką.
Podzielić ciasto na porcje np 3 części i wałkować placki. Wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać. Wkładać partiami na gotującą się osoloną wodę z łyżką oleju rzepakowego. Pierogi gotować ok 3 min. Wyławiać łyżką cedzakową i odkładać na półmisek. Podawać ze śmietaną. Wystudzone pierożki odgrzewać na masełku klarowanym. Smacznego.