Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 468
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 468
Składniki
Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać żółtka, budyń waniliowy, cukier waniliowy i cukier do smaku. Wymieszać.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć. Najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto. Nie jest to trudne, bo ciasto jest lekkie.
Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką.
Podzielić ciasto na porcje np 3 części i wałkować placki. Wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać. Wkładać partiami na gotującą się osoloną wodę z łyżką oleju rzepakowego. Pierogi gotować ok 3 min. Wyławiać łyżką cedzakową i odkładać na półmisek. Podawać ze śmietaną. Wystudzone pierożki odgrzewać na masełku klarowanym. Smacznego.