Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pierogi ręka do góry, dziś wymyśliłam nową wersję pierogów na którą zapraszam pod podanym linkiem będzie szczegółowy opis dania
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414171
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2248
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414171
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2248
Składniki
Ostygnięte ziemniaki zmielić dodać cebulkę prażoną oraz pieprz i wszystko wymieszać do połączenia się składników
Przygotować ciasto do miski wsypać mąkę sól i wlać mocno ciepłą wodę zamieszać szybkim ruchem łyżki i wyrabiać po tym czasie dodać olej i nadal wyrabiać na jednolite gładkie i miękkie ciasto
Ciasto rozwałkować wycinać kółka i na każde kółko nakładać farsz, sklejać pierogi układając je na ścierce. Wstawić wodę posolić ją zagotować wkładać pierogi zagotować zmniejszyć ogień od czasu wypłynięcia pierogów i na wolnym ogniu gotować przez 5 minut