Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi u nas idą w każdej ilości. Opieńki to niezywkle pyszny grzyby.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2222
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 409
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 823
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17326
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2222
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 409
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 823
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17326
Składniki
Oczyść grzyby i ugotuj je w osolonym wrzątku około 20-30 minut. Obierz cebulę, pokrój w kostkę i zeszklij na odrobinie oleju. Zmiel grzyby lub rozdrobnij za pomocą malaksera i dodaj do cebulki i duś kilka minut, dopraw solą, pieprzem, natką. Wystudź. Zagnieć ciasto z mąki, wody i soli. Rozwałkuj na cienki placek i wykrawaj kółka. Małą łyżeczką od herbaty ułóż na środek farsz i zlep brzegi. Gotuj w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięciu. Podawaj polane olejem np. lnianym. Jeśli zastaną na drugi dzień to podsmaż pierogi na rumiano.