Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 284
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 284
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Składniki
Ciasto: Mąkę mieszamy ze szczyptą soli i jajkiem. Powoli dolewamy wodę cały czas formując ciasto. Wodę dodajemy do momentu aż zobaczymy, że ciasto będzie elastyczne. Do tego dodajemy wcześniej rozmrożony szpinak. Farsz: W garnku rozpuszczamy masło dodajemy szpinak, gotujemy. Wciskamy czosnek. Dodajemy 1 białko które zostało nam z ciasta oraz 1 całe jajko. Energicznie mieszamy na gładką masę. Smażmy do momentu wyparowania wody, co chwilę mieszając. Gdy szpinak ostygnie dodajemy pokruszony ser feta. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy na grubość około 2 milimetrów, szklanką wykrawamy okrągłe placuszki, na które układamy farsz. Dokładnie zalepiamy brzegi. Gotujemy ok. 5-7 minut w osolonej wodzie.