Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie jak co roku przygotowuję pierożki na święta, oczywiście robię większą ilość ,mrożę i podaję na sylwestra.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 955
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4752
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3252
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 955
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4752
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3252
Składniki
Szpinak podgrzewamy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia, dodajemy masło oraz fetę, chwilę mieszamy. Przyprawiamy odrobinę i odstawiamy do wystygnięcia.
Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, uważając aby się nie poparzyć, zagniatamy do momentu nabrania przez ciasto elastyczności.
Odkrawamy kawałek i rozwałkowujemy cienko, pozostałe ciasto trzymamy pod przykryciem. Nakładamy farsz i modelujemy ręcznie bądź dla ulepszenia gotowej maszynce. Smacznego!