Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie jak co roku przygotowuję pierożki na święta, oczywiście robię większą ilość ,mrożę i podaję na sylwestra.
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Składniki
Szpinak podgrzewamy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia, dodajemy masło oraz fetę, chwilę mieszamy. Przyprawiamy odrobinę i odstawiamy do wystygnięcia.
Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, uważając aby się nie poparzyć, zagniatamy do momentu nabrania przez ciasto elastyczności.
Odkrawamy kawałek i rozwałkowujemy cienko, pozostałe ciasto trzymamy pod przykryciem. Nakładamy farsz i modelujemy ręcznie bądź dla ulepszenia gotowej maszynce. Smacznego!