Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie jak co roku przygotowuję pierożki na święta, oczywiście robię większą ilość ,mrożę i podaję na sylwestra.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34711
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34711
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Szpinak podgrzewamy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia, dodajemy masło oraz fetę, chwilę mieszamy. Przyprawiamy odrobinę i odstawiamy do wystygnięcia.
Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, uważając aby się nie poparzyć, zagniatamy do momentu nabrania przez ciasto elastyczności.
Odkrawamy kawałek i rozwałkowujemy cienko, pozostałe ciasto trzymamy pod przykryciem. Nakładamy farsz i modelujemy ręcznie bądź dla ulepszenia gotowej maszynce. Smacznego!