Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilkunastu lat pierożki goszczą na naszym stole. Do tej pory nam się nie znudziły. Idealne na Wielkanocny stół do barszczu.
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3668
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3668
Składniki
Mąkę szybko siekam z masłem, dodaję jajko, żółtko , śmietanę sól pieprz i zagniatam. Ciasto owinięte w folię wkładam do lodówki. Posiekaną cebulę duszę na oliwie dodaję pokrojone pieczarki przesmażam aż odparują. Odstawiam do ostudzenia. Kiełbasę obieram za skórki , rozdrabniam i razem i pieczarkami wrzucam do miksera. Dobrze miksuję i przyprawiam. Ciasto wałkuje bardzo cienko wykrawam krążki szklanką lub obręczą 7 cm Zlepiam pierogi mocno dociskając i stawiam na stolnicy łączeniem do góry. Każdy pierożek smaruję pędzelkiem maczanym w lekko roztrzepanym białku. Posypuję każdy suszonym tymiankiem. Pieczę postawiane na blaszce około 30-40 minut w temp. 180 C.