Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe pieczone pierożki na obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5454
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 964
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11899
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5098
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5454
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 964
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11899
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5098
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże utrzeć z cukrem w dwóch łyżkach ciepłego mleka i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce. Następnie, połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto, gotowe ciasto włożyć do zamrażalnika na 30 min.
Wykonanie farszu: Soczewicę namoczyć w wodzie przez 2 godziny i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na maśle na rumiano. Następnie połączyć z soczewicą. Wszystko razem zmielić i doprawić do smaku.
Wykonanie pierożków: Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać małe pierożki.
Następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min w 170 stopniach.