Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe pieczone pierożki na obiad.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 869
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1764
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6289
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 869
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1764
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6289
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże utrzeć z cukrem w dwóch łyżkach ciepłego mleka i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce. Następnie, połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto, gotowe ciasto włożyć do zamrażalnika na 30 min.
Wykonanie farszu: Soczewicę namoczyć w wodzie przez 2 godziny i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na maśle na rumiano. Następnie połączyć z soczewicą. Wszystko razem zmielić i doprawić do smaku.
Wykonanie pierożków: Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać małe pierożki.
Następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min w 170 stopniach.