Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś indycza faszerowana

Pierś indycza faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22281

Dodano:

Odsłon: 10116

Smakowita indycza "kieszonka" z farszem. Zdrowe, białe mięso i ciekawy sposób podania.

Składniki

  • pierś z indyka, ok. 1kg
  • suszone morele, 8 dag
  • orzeszki ziemne, 3 dag
  • chleb tostowy, 3 kromki
  • ser feta, 10 dag
  • jajko, 1
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • ząbek czosnku, 1
  • oliwa z oliwek
  • rosół, 0/5 litra
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierś indycza faszerowana

Przygotowanie

  1. Pierś indyka rozciąć, by powstała "kieszeń", natrzeć solą i czosnkiem.

  2. Morele pokroić w kostkę.

  3. Orzeszki uprażyć na patelni.

  4. Chleb tostowy zmiksować z fetą, jajkiem, przyprawami.

  5. Dodać orzeszki i morele.

  6. Farszem tym napełnić "kieszeń". Obsmażyć, podlać rosołem, upiec.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koczan83 30 czerwca 2011 Pomysl wydawal sie byc ciekawy, wyprobowalam i troche sie zawiodlam-mieso wyszlo suche, a nadzienie.... srednie, choc to pewnie kwestia gustu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń