Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podzielne szybkie i zarazem wystawne.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1720
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1751
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1720
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1751
Składniki
Pierś myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy Delikatem do mięs, czosnkiem, pieprzem, Listkami laurowymi. Marynata: Tymianek, oregano, trochę soli, musztardę i oliwę łączymy w gładką masę. Marchewki obrać przekroić na pół. Cebulę obrać pokroić na ćwiartki. Do rękawa Wlewamy pól zawartości marynaty, wkładamy natartą pierś indyczą i zalewamy ja drugą połową marynaty. Następnie wrzucamy pokrojone na pół marchewki i ćwiartki cebuli . Polecam wetrzeć marynatę rękoma w sztukę mięsa. Zamykamy rękaw. Odkładamy do lodówki na jak najdłużej. Ja robię to dzień przed pieczeniem. Mięso pieczemy 2 godziny. Jednak po godzinie pieczenia rękaw całkiem rozciąć. Mięso polać obficie powstałym tłuszczem, i piec kolejną godzinę. Podczas pieczenia podlejcie mięso tłuszczem kilka razy. Uwaga jeśli mięso waży więcej niż półtorej kilograma należy piec je dłużej niż 2 godziny. Ja podałam plastry mięsa z sosem pieczeniowym.