Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 2049
Dodano: 18.03.2010
Odsłon: 9826
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pierś myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy Delikatem do mięs, czosnkiem, pieprzem, Listkami laurowymi. Marynata: Tymianek, oregano, trochę soli, musztardę i oliwę łączymy w gładką masę. Marchewki obrać przekroić na pół. Cebulę obrać pokroić na ćwiartki. Do rękawa Wlewamy pól zawartości marynaty, wkładamy natartą pierś indyczą i zalewamy ja drugą połową marynaty. Następnie wrzucamy pokrojone na pół marchewki i ćwiartki cebuli . Polecam wetrzeć marynatę rękoma w sztukę mięsa. Zamykamy rękaw. Odkładamy do lodówki na jak najdłużej. Ja robię to dzień przed pieczeniem. Mięso pieczemy 2 godziny. Jednak po godzinie pieczenia rękaw całkiem rozciąć. Mięso polać obficie powstałym tłuszczem, i piec kolejną godzinę. Podczas pieczenia podlejcie mięso tłuszczem kilka razy. Uwaga jeśli mięso waży więcej niż półtorej kilograma należy piec je dłużej niż 2 godziny. Ja podałam plastry mięsa z sosem pieczeniowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

wioleta333 19 marca 2010Zgłoś do usunięcia
napewno pyszne,pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Droga CZARNAMASO80 to upiecz taką drożdżówkę, wklej zdjęcie to pogadamy0 Kto głosował? | Odpowiedz