Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia chińska
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30776
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3574
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2637
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1085
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30776
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3574
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2637
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1085
Składniki
Imbir oraz obrana cebulę posiekałem, wymieszałem z łyżką wody, winem i solą. Mięso kaczki pokroiłem w kostkę, wymieszałem z przygotowaną marynatą, odstawiłem na godzinę. Kawałki kaczki osączyłem z marynaty, obtoczyłem w roztrzepanych jajkach, zrumieniłem na rozgrzanym oleju. Zdjąłem z patelni, osuszyłem na papierowym ręczniku.
Sos : wymieszałem rosół drobiowy z winem ryżowym, sokiem z cytryny i cukrem. Doprowadziłem do wrzenia. Przestudziłem, zagęściłem mąką kukurydzianą. Podsmażone mięso przełożyłem do rondla z sosem. Podgrzewałem na małym ogniu ok. 20 minut. Ugotowałem makaron chow mein. Podałem z kaczką.