Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 318
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 532
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 318
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 532
Składniki
Imbir oraz obraną cebulę posiekać , wymieszać z łyżką wody , dressingiem ryżowym i solą. Mięso pokroić w kostkę ( wielkość zależy od upodobań , ja pokroiłem drobno , dzięki temu jest bardziej miękkie), wymieszać z przygotowaną marynatą i odstawić na godzinę. Kawałki kaczki wyjąć z marynaty i zrumienić na rozgrzanym oleju. W rondlu wymieszać rosół drobiowy z dressingiem ryżowym. Dodać sok z cytryny i cukier. Dodać pokrojony szczypior . Doprowadzić do wrzenia. Podsmażone mięso przełożyć do rondla z sosem , delikatnie zagęścić jasną zasmażką błyskawiczną Knorr , podgrzewać ok. 20 minut. Gotowe danie przełożyć na ogrzane talerze . Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Udekorować wg uznania , u mnie kiszony ogórek , szczypior.