Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Imbir oraz obraną cebulę posiekać , wymieszać z łyżką wody , dressingiem ryżowym i solą. Mięso pokroić w kostkę ( wielkość zależy od upodobań , ja pokroiłem drobno , dzięki temu jest bardziej miękkie), wymieszać z przygotowaną marynatą i odstawić na godzinę. Kawałki kaczki wyjąć z marynaty i zrumienić na rozgrzanym oleju. W rondlu wymieszać rosół drobiowy z dressingiem ryżowym. Dodać sok z cytryny i cukier. Dodać pokrojony szczypior . Doprowadzić do wrzenia. Podsmażone mięso przełożyć do rondla z sosem , delikatnie zagęścić jasną zasmażką błyskawiczną Knorr , podgrzewać ok. 20 minut. Gotowe danie przełożyć na ogrzane talerze . Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Udekorować wg uznania , u mnie kiszony ogórek , szczypior.