Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na obiad. W roli głównej pierś z kurczaka. Zawsze mam w zamrażalniku zapas, bo można z niej przygotować szybki obiad i to na wiele sposobów. Tym razem pokrojona w kostkę w sosie śmietanowym ze szpinakiem. Świetnie pasuje do ryżu, makaronu i ziemniaków. Podałam z ryżem, a Ty? Z czym podasz?
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 551
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16824
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 602
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 551
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16824
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 602
Składniki
Piersi pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Wrzucić mięso i obsmażyć często mieszając. Usmażone mięso przełożyć do innego naczynia.
Na patelnię dolać trochę oleju i wyłożyć por pokrojony w półplasterki. Smażyć przez chwilę cały czas mieszając, żeby się nie przypalił. Dodać czosnek pokrojony w drobną kostkę. Smażyć jeszcze kilka sekund i wlać śmietankę, a następnie bulion. Przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Gotować około 10 minut na wolnym gazie. Dodać szpinak, kiedy zmniejszy objętość, dodać pokrojony serek topiony.
Co jakiś czas zamieszać, żeby serek się rozpuścił. Na koniec dodać mięso. Gotować jeszcze 5 minut.