Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko kilka składników, a efekt bardzo smaczny. Spróbujcie piersi kurczaka nadzianych serem kozim.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1651
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1133
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 141
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1651
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1133
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 141
Składniki
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy białych błonek. Nacinamy tworząc tzw kieszeń. Miejsce to wypełniamy kozim serem, spinamy wykałaczkami. Piersi kurczaka oprószamy solą oraz pieprzem i otaczamy w mące.
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Następnie piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.