Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na danie z kurczakiem. Pierś z kurczaka zawijana w boczku i zapiekana w piekarniku. Dla podkręcenia smaku do środka warto dodać nadzienie. Świetnie sprawdzą się tutaj suszone pomidory i ser mozzarella. Do tego odpowiednia marynata i główna część obiadu gotowa!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Piersi z kurczaka podziel na 5 kotletów. Każdy z nich delikatnie rozbij tłuczkiem.
Na środku każdego kotleta ułóż po dwa paseczki sera mozzarella i 3 suszone pomidory. Filety zwiń w rulony. Każdy z nich owiń boczkiem, oprósz solą i pieprzem.
W miseczce połącz olej, ocet balsamiczny, słodką paprykę. Składniki wymieszaj. W gotowej marynacie obtocz mięso.
Piersi z kurczaka zawijane w boczku piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Gotowe danie serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką.