Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nafaszerowana serkiem i "opatulona" boczkiem pierś to propozycja dla tych, którzy lubią drób z piekarnika :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13128
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4863
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13128
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4863
Składniki
Serek śmietankowy łączymy z posiekanym koperkiem i ziołami. Mięso dokładnie umyć i rozklepać. Na każdej piersi należy rozsmarować nadzienie, posypując vegetą i gotowe zwinąć w roladkę.
Boczek kroimy na cienkie, podłużne plastry, na które układamy pierś. Plastrami boczku na przemian "otulamy" mięso. Masłem smarujemy żaroodporną formę, w której układamy gotowe roladki.
Mięso pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!