Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś w boczku z koperkowym serkiem

Pierś w boczku z koperkowym serkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 479 Ocena: 4862

Dodano:

Odsłon: 1050

Nafaszerowana serkiem i "opatulona" boczkiem pierś to propozycja dla tych, którzy lubią drób z piekarnika :)

Składniki

  • pierś z kurczaka 5 szt Lubię
  • boczek wędzony 400 g
  • serek śmietankowy 100 g
  • masło 1 łyżeczka
  • koperek świeży kilka gałązek
  • zioła prowansalskie do smaku
  • vegeta do smaku
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serek śmietankowy łączymy z posiekanym koperkiem i ziołami. Mięso dokładnie umyć i rozklepać. Na każdej piersi należy rozsmarować nadzienie, posypując vegetą i gotowe zwinąć w roladkę.

  2. Boczek kroimy na cienkie, podłużne plastry, na które układamy pierś. Plastrami boczku na przemian "otulamy" mięso. Masłem smarujemy żaroodporną formę, w której układamy gotowe roladki.

  3. Mięso pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 40 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń