Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nafaszerowana serkiem i "opatulona" boczkiem pierś to propozycja dla tych, którzy lubią drób z piekarnika :)
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 4678
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 1153
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 4678
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 1153
Składniki
Serek śmietankowy łączymy z posiekanym koperkiem i ziołami. Mięso dokładnie umyć i rozklepać. Na każdej piersi należy rozsmarować nadzienie, posypując vegetą i gotowe zwinąć w roladkę.
Boczek kroimy na cienkie, podłużne plastry, na które układamy pierś. Plastrami boczku na przemian "otulamy" mięso. Masłem smarujemy żaroodporną formę, w której układamy gotowe roladki.
Mięso pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!