Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syte i zdrowe:)
Pierś kurczaka przyprawiamy wg uznania, tak jak do normalnego smażenia. Pieczarki podsmażamy na patelni razem z cebulką. Tym sposobem mamy przygotowane to, co znajdzie się w środku ciasta:)
Ciasto (płat) rozkładamy na płaskiej powierzchni, z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku zrobić nacięcia około 8 cm, w odstępach co 1,5 - 2 cm. Po środku ciasto ma zostać jakieś 4 - 5 cm niepocięte. Na środku kładziemy piersi i na to farsz pieczarkowy. Można położyć na pieczarki plasterki sera żółtego, ale nie jest to konieczne.
Następnie przystępujemy do zawijania ciasta. Nacięte paseczki zaplatamy, przekładamy na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy. Pomiędzy paseczkami powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia.
Gotowe zaplecione ciasto wkładamy na ok,15 minut do lodówki. Wyciągamy i smarujemy na wierzchu roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku w temp.200 stopni, ok.30 minut, aż ciasto zrobi się złociste.
Brokuły :) Dzielimy na pojedyncze gałązki, gotujemy, odcedzamy i kładziemy na półmisku. Polewamy to sosem czosnkowym przygotowanym z naturalnego jogurtu, majonezu i rozgniecionego czosnku oraz pokrojonej zieleniny:) Tym sosem polewamy brokuły i podajemy z upieczoną, francuską piersią:) Nie da się opisać słowami jakie to pyszne:)
Sałatka pasuje do drobiu z grilla,lub jako deser.Dla dorosłych z likierem mię...
Odsłon: 406
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 145
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2907
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 21
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 72
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 60
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 145
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2907
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 21
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 72
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 60
Składniki
Pierś kurczaka przyprawiamy wg uznania, tak jak do normalnego smażenia. Pieczarki podsmażamy na patelni razem z cebulką. Tym sposobem mamy przygotowane to, co znajdzie się w środku ciasta:)
Ciasto (płat) rozkładamy na płaskiej powierzchni, z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku zrobić nacięcia około 8 cm, w odstępach co 1,5 - 2 cm. Po środku ciasto ma zostać jakieś 4 - 5 cm niepocięte. Na środku kładziemy piersi i na to farsz pieczarkowy. Można położyć na pieczarki plasterki sera żółtego, ale nie jest to konieczne.
Następnie przystępujemy do zawijania ciasta. Nacięte paseczki zaplatamy, przekładamy na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy. Pomiędzy paseczkami powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia.
Gotowe zaplecione ciasto wkładamy na ok,15 minut do lodówki. Wyciągamy i smarujemy na wierzchu roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku w temp.200 stopni, ok.30 minut, aż ciasto zrobi się złociste.
Brokuły :) Dzielimy na pojedyncze gałązki, gotujemy, odcedzamy i kładziemy na półmisku. Polewamy to sosem czosnkowym przygotowanym z naturalnego jogurtu, majonezu i rozgniecionego czosnku oraz pokrojonej zieleniny:) Tym sosem polewamy brokuły i podajemy z upieczoną, francuską piersią:) Nie da się opisać słowami jakie to pyszne:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Pulpeciki z piekarnika w sosie pomidorowo-śmietanowym
Calzone z nadzieniem mięsnym
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 98
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 379