Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syte i zdrowe:)
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 121
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 113
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 60
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 70
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 62
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 121
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 113
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 60
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 70
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 62
Składniki
Pierś kurczaka przyprawiamy wg uznania, tak jak do normalnego smażenia. Pieczarki podsmażamy na patelni razem z cebulką. Tym sposobem mamy przygotowane to, co znajdzie się w środku ciasta:)
Ciasto (płat) rozkładamy na płaskiej powierzchni, z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku zrobić nacięcia około 8 cm, w odstępach co 1,5 - 2 cm. Po środku ciasto ma zostać jakieś 4 - 5 cm niepocięte. Na środku kładziemy piersi i na to farsz pieczarkowy. Można położyć na pieczarki plasterki sera żółtego, ale nie jest to konieczne.
Następnie przystępujemy do zawijania ciasta. Nacięte paseczki zaplatamy, przekładamy na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy. Pomiędzy paseczkami powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia.
Gotowe zaplecione ciasto wkładamy na ok,15 minut do lodówki. Wyciągamy i smarujemy na wierzchu roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku w temp.200 stopni, ok.30 minut, aż ciasto zrobi się złociste.
Brokuły :) Dzielimy na pojedyncze gałązki, gotujemy, odcedzamy i kładziemy na półmisku. Polewamy to sosem czosnkowym przygotowanym z naturalnego jogurtu, majonezu i rozgniecionego czosnku oraz pokrojonej zieleniny:) Tym sosem polewamy brokuły i podajemy z upieczoną, francuską piersią:) Nie da się opisać słowami jakie to pyszne:)