Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z boczkiem i białym serkiem formaggio

Pierś z boczkiem i białym serkiem formaggio

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 5039

Smaczny sposób na pierś z kurczaka, który polecam tym wszystkim, którym przejadły się już "zwykłe" kotlety drobiowe ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • boczek parzony 6 plasterków
  • ser biały formaggio 8 plasterków
  • olej do smażenia
  • mąka pszenna do panierki
  • jajo 1 szt do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • kucharek do smaku
  • bazylia do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, rozklepać i przyprawić. Następnie na mięsie ułożyć plasterki sera i boczku

  2. Zwinąć tworząc roladę. Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej.

  3. Smażyć w głębokim tłuszczu.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń