Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso rozpływa się w ustach,aromat wina i przypraw zachęca do jedzenia.Serdecznie polecam:)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 156
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20771
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29105
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 156
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20771
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29105
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Składniki
Mięso poporcjować obtoczyć w mące i obsmażyćna tłuszczu.Przełożyć do naczynia żaroodpornego .Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić cebulę i również przełożyć do naczynia. Podlać szklaną wody oraz wlać wino.Piec pod przykryciem. Dodać przyprawy i włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st. Piec ponad godz.Gdy mięso jest miękkie wyjąć ze sosu ,a sos zabielić śmietaną i zagęścić mąką roztrzepaną w 1/2 szkl.wody. Doprawić sos do smaku ,wrzucić mięso,wymieszać i chwilę zapiec już bez przykrycia. Smacznego życzę!