Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie, ale bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5778
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5778
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 227
Składniki
Marynata: miód, wino czerwone, sok z pomarańczy, sól, pieprz, majeranek i tymianek. Skórę na piersi nacinamy w szachownicę dość głęboko, chodzi o to żeby jak najwięcej tłuszczu się wytopiło. Pierś wkładamy do marynaty i zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc.
Rozgrzewamy piekarnik to 180 stopni, nagrzewamy również patelnię i najpierw pieczemy pierś skórą do dołu przez 4 minuty, potem obracamy i pieczemy przez 3 minuty, następnie pieczemy pierś przez 7 minut w rozgrzanym piekarniku z opcją grilla, skórą do góry. Tak pieczona pierś będzie idealnie upieczona, im dłużej będziemy ją piec tym będzie twardsza.
Podajemy z ziemniaczkami i modrą kapustą :)