Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie, ale bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5031
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5855
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18972
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7339
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30983
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5031
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5855
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18972
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7339
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30983
Składniki
Marynata: miód, wino czerwone, sok z pomarańczy, sól, pieprz, majeranek i tymianek. Skórę na piersi nacinamy w szachownicę dość głęboko, chodzi o to żeby jak najwięcej tłuszczu się wytopiło. Pierś wkładamy do marynaty i zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc.
Rozgrzewamy piekarnik to 180 stopni, nagrzewamy również patelnię i najpierw pieczemy pierś skórą do dołu przez 4 minuty, potem obracamy i pieczemy przez 3 minuty, następnie pieczemy pierś przez 7 minut w rozgrzanym piekarniku z opcją grilla, skórą do góry. Tak pieczona pierś będzie idealnie upieczona, im dłużej będziemy ją piec tym będzie twardsza.
Podajemy z ziemniaczkami i modrą kapustą :)