Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie, ale bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Składniki
Marynata: miód, wino czerwone, sok z pomarańczy, sól, pieprz, majeranek i tymianek. Skórę na piersi nacinamy w szachownicę dość głęboko, chodzi o to żeby jak najwięcej tłuszczu się wytopiło. Pierś wkładamy do marynaty i zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc.
Rozgrzewamy piekarnik to 180 stopni, nagrzewamy również patelnię i najpierw pieczemy pierś skórą do dołu przez 4 minuty, potem obracamy i pieczemy przez 3 minuty, następnie pieczemy pierś przez 7 minut w rozgrzanym piekarniku z opcją grilla, skórą do góry. Tak pieczona pierś będzie idealnie upieczona, im dłużej będziemy ją piec tym będzie twardsza.
Podajemy z ziemniaczkami i modrą kapustą :)