Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, proste danie, pełne zdecydowanych smaków. Bardzo aromatyczne <3
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3564
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2150
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3564
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2150
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Filet z kaczki smażymy na suchej patelni od strony skóry (do wytopienia tłuszczu), następnie odwracamy, smażymy od strony mięsa przez 5 min, zawijamy w folię aluminiową. Makaron moczymy w zimnej wodzie. Cukinię, marchew, papryki kroimy w julenkę. Grzyby kroimy na 6 części (tzw trójkąty). Czosnek i chilli kroimy w drobną kostkę. Całość smażymy na wytopionym tłuszczu z kaczki wymieszanym z olejem. Smażymy ok. 5 min, dodajemy pokrojony w kostkę filet z kaczki smażymy jeszcze chwilę, w tym czasie dodajemy sosy, cukier i pastę (można użyć świeżego imbiru, ale akurat nie mieliśmy pod ręką). Następnie wrzucamy osączony z wody makaron, smażymy kilka minut, cały czas mieszający, by pokryty był sosami. Kiedy będzie miękki, na środku woka robimy gniazdo (rozsuwamy wszystkie produkty), wbijamy jajko. Chwile podsmażamy i energicznie mieszamy z pozostałymi składnikami.