Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka faszerowana fetą, szpinakiem i papryką to rewelacyjny pomysł na pyszny obiad z piekarnika. Do tego lekka surówka lub warzywa gotowane na parze. Tak przyrządzony kurczak świetnie komponuje się z brukselką, ale można zastąpić ją również fasolką szparagową, kalafiorem i brokułem, bądź marchewką. Zdrowy obiad dla całej rodziny.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 77
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 698
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 77
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 698
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Składniki
Filety z kurczaka opłucz i osusz. Każdy z nich natnij wzdłuż na pół. Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, tak aby postały sporej wielkości kotlety. Mięso natrzyj oliwą oraz oprósz przyprawami i ziołami z dwóch stron.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Paprykę umyj, wytnij gniazdo nasienne. Warzywo pokrój w kostkę. Ser feta pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Podmaż szpinak z czosnkiem i papryką. Pod koniec smażenia do warzyw dodaj ser feta. Składniki wymieszaj.
Nadzienie z sera feta, szpinaku i papryki rozłóż na rozbitych filetach kurczaka. Mięso zwiń w rulon (w razie potrzeby roladki zepnij wykałaczką).
Piersi z kurczaka faszerowane fetą, szpinakiem i papryką piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.