Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z piekarnika, czyli pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami, pomidorkami suszonymi i żółtym serem. Do tego ziemniaki lub kasza z ulubioną surówką i obiad gotowy!
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 192
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3079
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 931
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 672
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 192
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3079
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 931
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 672
Składniki
Filety z kurczaka natnij wzdłuż i rozbij na cienkie kotlety. Każdy kawałek kurczaka natrzyj oliwą oraz oprósz solą i pieprzem.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Pieczarki umyj i pokrój na plasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Podsmaż cebulę, następnie dorzuć pieczarki i smaż je do momentu odparowania wody.
Na każdym filecie rozłóż po plasterku żółtego sera, nałóż po dwie łyżki pieczarkowego farszu, połóż po jednym kawałku suszonego pomidora. Piersi z kurczaka zwiń w roladki i zepnij je wykałaczką.
Piersi z kurczaka faszerowane pieczarkami, pomidorami suszonymi i żółtym serem ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.