Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty przepis na kurczaka. Super smaczny!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12405
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12405
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Piersi z kurczaka ponacinać, tak aby powstały kieszonki, przyprawić i odstawić do zamarynowania. W tym czasie pokroić cebulkę i dynię w kostkę i usmażyć na masełku (ok. 8-10 minut). Zdjąć z ognia, przyprawić solą i pieprzem, dodać do farszu ser żółty potarty na grubych oczkach i świeże listki bazylii lekko posiekane.
Kurczaka nadziać przygotowanym farszem. Spiąć wykałaczką, aby farsz nie wypadł. Podsmażyć delikatnie piersi z obu stron, a potem zalać wodą lub bulionem i dusić ok. 30 minut. Jeśli zostało trochę dyni można dodać do sosu. Podawać z brokułami z wody lub innymi warzywami gotowanymi.