Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka nadziewana farszem dyniowym

Pierś z kurczaka nadziewana farszem dyniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 563

Dodano:

Odsłon: 5192

Pyszny i prosty przepis na kurczaka. Super smaczny!

Składniki

  • 3-4 piersi z kurczaka
  • kilka cząstek dyni
  • 1 cebula
  • ser żółty
  • bazylia, sól, pieprz
  • woda lub bulion
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka nadziewana farszem dyniowym

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka ponacinać, tak aby powstały kieszonki, przyprawić i odstawić do zamarynowania. W tym czasie pokroić cebulkę i dynię w kostkę i usmażyć na masełku (ok. 8-10 minut). Zdjąć z ognia, przyprawić solą i pieprzem, dodać do farszu ser żółty potarty na grubych oczkach i świeże listki bazylii lekko posiekane.

  2. Kurczaka nadziać przygotowanym farszem. Spiąć wykałaczką, aby farsz nie wypadł. Podsmażyć delikatnie piersi z obu stron, a potem zalać wodą lub bulionem i dusić ok. 30 minut. Jeśli zostało trochę dyni można dodać do sosu. Podawać z brokułami z wody lub innymi warzywami gotowanymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń