Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach owsianych

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach owsianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5439

Dodano:

Odsłon: 1388

Niby zwykłe kotlety, a jednak troszkę inne, bo panierowane w płatkach owsianych...Polecam każdemu ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka podwójna 1 szt
  • jajo 1-2 szt
  • kucharek 1/3 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 1/3 łyżeczki
  • oregano 1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • płatki owsiane 2/3 szklanki
  • otręby pszenne 2-3 łyżki
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka panierowana w płatkach owsianych

Przygotowanie

  1. Do roztrzepanego jaja dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Płatki owsiane wymieszać na osobnym talerzu z otrębami pszennymi. Pierś z kurczaka umyć, pozbawić błon i przekroić na 2 lub 3 części. Bez rozklepywania kotleta najpierw zanurzyć w jaju z przyprawami, a potem dokładnie z obu stron w płatkach.

  2. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z jarzynami z wody i ziemniakami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń