Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe kotlety, a jednak troszkę inne, bo panierowane w płatkach owsianych...Polecam każdemu ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12703
Składniki
Do roztrzepanego jaja dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Płatki owsiane wymieszać na osobnym talerzu z otrębami pszennymi. Pierś z kurczaka umyć, pozbawić błon i przekroić na 2 lub 3 części. Bez rozklepywania kotleta najpierw zanurzyć w jaju z przyprawami, a potem dokładnie z obu stron w płatkach.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z jarzynami z wody i ziemniakami. Smacznego!