Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z ogórkiem, papryką i serem w kapuście pekińskiej. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3972
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 190
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 477
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3972
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 190
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 477
Składniki
Paprykę oczyszczamy i razem z ogórkiem kroimy w słupki. Liście kapusty pekińskiej myjemy i suszymy. Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie przecinamy wzdłuż na cienkie plastry – otrzymamy 4 porcje, lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Następnie na każdym liściu (lub dwóch, tak żeby cały płat mięsa leżał na liściu) kładziemy pierś z kurczaka, dwa plasterki żółtego sera, kilka kawałków papryki i ogórka. Mięso rolujemy. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na25-30minut. Pieczemy pod przykryciem (inaczej kapusta nam wyschnie). Przygotowane roladki z kurczaka podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Polecam