Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z ogórkiem, papryką i serem w kapuście pekińskiej. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12617
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12617
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 161
Składniki
Paprykę oczyszczamy i razem z ogórkiem kroimy w słupki. Liście kapusty pekińskiej myjemy i suszymy. Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie przecinamy wzdłuż na cienkie plastry – otrzymamy 4 porcje, lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Następnie na każdym liściu (lub dwóch, tak żeby cały płat mięsa leżał na liściu) kładziemy pierś z kurczaka, dwa plasterki żółtego sera, kilka kawałków papryki i ogórka. Mięso rolujemy. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na25-30minut. Pieczemy pod przykryciem (inaczej kapusta nam wyschnie). Przygotowane roladki z kurczaka podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Polecam