Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z ogórkiem, papryką i serem. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182179
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 300
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182179
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 300
Składniki
Paprykę oczyszczamy i razem z ogórkiem i żółtym serem kroimy w słupki. Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie przecinamy wzdłuż na cienkie plastry – otrzymamy 4 porcje, lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem i smarujemy musztardą. Następnie na każdą część kładziemy kilka kawałków papryki, ogórka i sera. Mięso rolujemy. Każdą roladkę owijamy dwoma plastrami szynki – w razie potrzeby można spiąć wykałaczką (ten etap można pominąć i przygotować roladki bez wędliny). Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na25-30minut. Początkowo z przykryciem, pod koniec pieczenia ściągną pokrywkę i piec do zarumienienia. Przygotowane roladki z kurczaka podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Polecam