Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż dużo mówić... aromatyczny zapach bazylii, smak parmezanu i suszonych pomidorów.. to nie może się nie udać:)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32928
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32928
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy. Przecinamy każdą wzdłuż. Mąkę mieszamy z dwiema łyżkami parmezanu, szczypta soli i pieprzu. W tak przygotowanej " panierce " obtaczamy każdy kawałek naszej piersi z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy aż się ładnie zrumienia z każdej strony. Po tym czasie zdejmujemy piersi z patelni. Patelnie przecieramy delikatnie ręcznikiem papierowym, ale tak by nam troszkę tego tłuszczu zostało.
Następnie siekamy drobno ząbek czosnku, suszone pomidory kroimy w paski, a pieczarki w plasterki. Wrzucamy kolejno na patelnię czosnek, chwilę podsmażamy, dodajemy suszone pomidory i pieczarki. Smażymy ok 5-10 min. Po tym czasie wlewamy całe mleko. I znów gotujemy 5-10 min.
Następnie do sosu dodajemy resztę parmezanu, sól i pieprz do smaku. Mieszamy, chwilę gotujemy. Na koniec do sosu wkładamy nasze podsmażone piersi z kurczaka ( możemy je oczywiście przekroić na mniejsze kawałki, ale to już kwestia gustu). Całość podajemy że świeżą bazylią. U mnie z fasolką szparagowa i frytkami:) ale świetnie też smakuje z ryżem i sałatka.