Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż dużo mówić... aromatyczny zapach bazylii, smak parmezanu i suszonych pomidorów.. to nie może się nie udać:)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy. Przecinamy każdą wzdłuż. Mąkę mieszamy z dwiema łyżkami parmezanu, szczypta soli i pieprzu. W tak przygotowanej " panierce " obtaczamy każdy kawałek naszej piersi z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy aż się ładnie zrumienia z każdej strony. Po tym czasie zdejmujemy piersi z patelni. Patelnie przecieramy delikatnie ręcznikiem papierowym, ale tak by nam troszkę tego tłuszczu zostało.
Następnie siekamy drobno ząbek czosnku, suszone pomidory kroimy w paski, a pieczarki w plasterki. Wrzucamy kolejno na patelnię czosnek, chwilę podsmażamy, dodajemy suszone pomidory i pieczarki. Smażymy ok 5-10 min. Po tym czasie wlewamy całe mleko. I znów gotujemy 5-10 min.
Następnie do sosu dodajemy resztę parmezanu, sól i pieprz do smaku. Mieszamy, chwilę gotujemy. Na koniec do sosu wkładamy nasze podsmażone piersi z kurczaka ( możemy je oczywiście przekroić na mniejsze kawałki, ale to już kwestia gustu). Całość podajemy że świeżą bazylią. U mnie z fasolką szparagowa i frytkami:) ale świetnie też smakuje z ryżem i sałatka.