Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż dużo mówić... aromatyczny zapach bazylii, smak parmezanu i suszonych pomidorów.. to nie może się nie udać:)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy. Przecinamy każdą wzdłuż. Mąkę mieszamy z dwiema łyżkami parmezanu, szczypta soli i pieprzu. W tak przygotowanej " panierce " obtaczamy każdy kawałek naszej piersi z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy aż się ładnie zrumienia z każdej strony. Po tym czasie zdejmujemy piersi z patelni. Patelnie przecieramy delikatnie ręcznikiem papierowym, ale tak by nam troszkę tego tłuszczu zostało.
Następnie siekamy drobno ząbek czosnku, suszone pomidory kroimy w paski, a pieczarki w plasterki. Wrzucamy kolejno na patelnię czosnek, chwilę podsmażamy, dodajemy suszone pomidory i pieczarki. Smażymy ok 5-10 min. Po tym czasie wlewamy całe mleko. I znów gotujemy 5-10 min.
Następnie do sosu dodajemy resztę parmezanu, sól i pieprz do smaku. Mieszamy, chwilę gotujemy. Na koniec do sosu wkładamy nasze podsmażone piersi z kurczaka ( możemy je oczywiście przekroić na mniejsze kawałki, ale to już kwestia gustu). Całość podajemy że świeżą bazylią. U mnie z fasolką szparagowa i frytkami:) ale świetnie też smakuje z ryżem i sałatka.