Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych kotletów.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 809
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1423
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 809
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1423
Składniki
Piersi opłukać, przeciąć wzdłuż na pół. Każdy płat mięsa delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Szynkę pociąć na małe kawałki. Śmietanę połączyć z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia. Dołożyć ser i szynkę. Całość wymieszać i doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Na patelni rozgrzać olej. Płaty mięsa zanurzyć w cieście, po czym smażyć z obu stron na złoty kolor. Serwować na ciepło.