Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych kotletów.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Piersi opłukać, przeciąć wzdłuż na pół. Każdy płat mięsa delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Szynkę pociąć na małe kawałki. Śmietanę połączyć z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia. Dołożyć ser i szynkę. Całość wymieszać i doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Na patelni rozgrzać olej. Płaty mięsa zanurzyć w cieście, po czym smażyć z obu stron na złoty kolor. Serwować na ciepło.