Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobów. Dlatego często goszczą na moim stole.
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4126
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1141
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4126
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1141
Składniki
Fasolkę gotowałem około 10 minut w posolonej wodzie - była półtwarda.
Piersi pokroiłem na mniejsze kawałki, obtoczyłem w przyprawach i podsmażyłem na patelni razem z posiekaną w kosteczkę cebulą.
Kurczaka delikatnie podlałem wodą, dodałem fasolkę i dusiłem kilka minut, aż kurczak doszedł w środku a fasolką zmiękła.
W trakcie zawsze próbuję czy danie jest wystarczająco doprawione.
Ziemniaki miałem przygotowane wcześniej. Pokroiłem je na plasterki i podsmażyłem na patelni.