Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobów. Dlatego często goszczą na moim stole.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15532
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2821
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15532
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2821
Składniki
Fasolkę gotowałem około 10 minut w posolonej wodzie - była półtwarda.
Piersi pokroiłem na mniejsze kawałki, obtoczyłem w przyprawach i podsmażyłem na patelni razem z posiekaną w kosteczkę cebulą.
Kurczaka delikatnie podlałem wodą, dodałem fasolkę i dusiłem kilka minut, aż kurczak doszedł w środku a fasolką zmiękła.
W trakcie zawsze próbuję czy danie jest wystarczająco doprawione.
Ziemniaki miałem przygotowane wcześniej. Pokroiłem je na plasterki i podsmażyłem na patelni.