Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobów. Dlatego często goszczą na moim stole.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 65
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1194
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 430
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 65
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1194
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 430
Składniki
Fasolkę gotowałem około 10 minut w posolonej wodzie - była półtwarda.
Piersi pokroiłem na mniejsze kawałki, obtoczyłem w przyprawach i podsmażyłem na patelni razem z posiekaną w kosteczkę cebulą.
Kurczaka delikatnie podlałem wodą, dodałem fasolkę i dusiłem kilka minut, aż kurczak doszedł w środku a fasolką zmiękła.
W trakcie zawsze próbuję czy danie jest wystarczająco doprawione.
Ziemniaki miałem przygotowane wcześniej. Pokroiłem je na plasterki i podsmażyłem na patelni.