Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka z otrębów pszennych, z mnóstwem aromatycznych ziół i przypraw a w środku wilgotny kurczak. Jeśli dodać do niego warzywa, to idealny pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10423
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2154
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 837
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10423
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2154
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 837
Składniki
Umyty filet pokroić w paski. W misce wymieszać jogurt, jajko, sos sojowy, słodką paprykę,, sól i pieprz. Do marynaty włożyć pokrojone mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.
Na talerzyk wysypać otręby, dodać paprykę: słodką i ostrą, czosnek granulowany, pieprz, tymianek (należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki").
Kawałki kurczaka obtaczać w panierce. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 20 minut.