Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy ręką, odrobinę posypujemy pieprzem ziołowym i zawijamy w cieniutkie plastry szynki parmeńskiej (szynka parmeńska ma bardzo intensywny smak dlatego nie trzeba już doprawiać niczym innym piersi).
Tak przygotowane mięsko odstawiamy na godzinę do lodówki, po czym pieczemy na złoty kolor na grillu, lub patelni grillowej (która świetnie sprawdza się zimą w domu).
Podajemy z czosnkowym ryżem, oraz sałatką „paprykowa wariacja”. Przepisy dostępne na mojej stronie :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 06 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Podoba mi sie ten przepis,wykorzystam go w swoiej kuchni.10 Kto głosował? | Odpowiedz

Wiolcia02 05 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Mniam...10 Kto głosował? | Odpowiedz