Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aksamitnym sosem. Danie proste i szybkie do przygotowania, ale nadaje się na niedzielny obiad. Najbardziej smakuje nam z kaszą, ale można podać go z ziemniakami, ryżem lub makaronem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15665
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4709
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 385
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2937
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15665
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4709
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 385
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2937
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, a następnie pokroić w mniejsze kawałki i przyprawić solą oraz pieprzem. Dodać na patelnię i obsmażyć mięso na złoty kolor. Po chwili całość zalać bulionem, zagotować. W odrobinie zimnej wody wymieszać mąkę, dodać śmietanę i połączyć. Śmietanę z mąką wlać na patelnię, zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tartym chrzanem. Całość pogotować, na niewielkim ogniu, przez około 20 minut. Kurczaka w sosie podać z ziemniakami, posypanego posiekanym szczypiorkiem.