Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka pokrojona w paseczki, zatopiona w kremowym sosie porowo-pieczarkowym z zielonym groszkiem to nasza propozycja na szybki i wyborny obiad.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5543
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7742
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5306
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5543
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7742
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5306
Składniki
Mięso kroimy w cienkie paseczki. Na dużej, głębokiej patelni podgrzewamy tłuszcz i obsmażamy na gorącym tłuszczu pierś na rumiano. W trakcie smażenia przyprawiamy ją solą, pieprzem, curry i papryką.
Następnie dodajemy na patelnię pora pokrojonego w półplasterki. Do podsmażonego pora dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki. Dorzucamy do mięsa i warzyw na patelni groszek mrożony. Smażymy całość kilka minut i zalewamy bulionem, dodajemy maggi. Dusimy całość góra 15minut. Jeśli jest potrzeba dolewamy trochę wody.
Śmietanę łączymy z odrobiną wody i mąką tak, aby nie było grudek, zalewamy nią sos. Doprowadzamy sos do wrzenia, gotujemy aż zgęstnieje i wyłączamy ogień. Doprawiamy jeszcze ewentualnie, jeśli jest taka potrzeba solą, pieprzem i maggi. Pierś z kurczaka w sosie porowo-pieczarkowym gotowa!
Nasze rady: Możemy ją podawać z kluskami, makaronem lub ziemniakami. Na koniec możemy dodać łyżkę masła. Sos będzie smaczniejszy.