Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytkownica beztłuszczowa doskonale nadaje się nie tylko do smażenia frytek, ale i beztłuszczowej obróbki mięsa. W krótkim czasie można upiec np. soczyste roladki drobiowe. Pierś z kurczaka z airfryera podaj z aromatycznym sosem. Ten najlepiej przygotować tradycyjnie – na patelni.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18335
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9500
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4076
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 679
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18335
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9500
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4076
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 679
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Opłucz filety z kurczaka. Usuń z nich chrząstki i błonki. W każdym z filetów natnij nożem głęboką kieszonkę, uważając, by nie rozkroić mięsa całkowicie.
Przeciśnij przez praskę czosnek. Posiekaj drobno papryczkę chili. Połącz w miseczce z oliwą, oregano i bazylią. Wymieszaj na jednolitą pastę. Dopraw ją odrobiną soli.
Natrzyj pastą wnętrze każdego z filetów. Wyłóż kieszonki plastrami boczku. W każdą z kieszonek włóż słupek sera żółtego. Starannie zepnij filety z kurczaka wykałaczkami – tak, by farsz nie wypłynął podczas pieczenia.
Ułóż filety z kurczaka w koszu airfryera. Ustaw temperaturę na 170°C. Piecz przez 20 minut.
W czasie gdy kurczak będzie się piekł, posiekaj drobno por i podsmaż na maśle. Dodaj pokrojone w paski pomidory suszone. Wlej na patelnię wino i duś, aż się nieco zredukuje. Wówczas dodaj śmietankę i drobno posiekaną zieleninę. Duś sos jeszcze przez kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry.
Przed podaniem pieczonych piersi z kurczaka polej je sosem z patelni.