Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki, aromatyczny z wyrazistymi ziołami kurczak z ciągnącym się serem. Bardzo zdrowy i szybki posiłek dla osób dbających o smukłą sylwetkę.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5809
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 315
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5809
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 315
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i wysuszyć.
Mięso przekroić na dwie części. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, a także ziołami prowansalskimi. W kawałkach mięsa zrobić tzw. kieszonki i włożyć do nich ser i masło.
Zawinąć mięso.
Kurczaka gotować na parze przez ok 20 min.
Gotową pierś posypać obficie posiekaną natką pietruszki i podawać z dowolnymi dodatkami.