Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym to idealna propozycja na pożywne danie, które możecie zaserwować z ziemniakami, ryżem, kaszą czy makaronem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16043
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4862
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16043
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4862
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na kotlety, rozcinając każdą pojedynczą pierś na dwie części. Oprószyć solą i pieprzem, doprawić granulowanym czosnkiem i papryką. Obroczyć w mące (nadmiar strzepnąć) i usmażyć na patelni na złoty kolor z obu stron na mocno rozgranym oleju. Przełożyć na talerz.
Kurki oczyścić i (jeśli są większe) pokroić na połówki. Cebulę posiekać bardzo drobno. Na tej samej patelni na łyżce oleju zeszklić cebulę, dodać kurki i podsmażyć 3-4 minuty. Wlać śmietanę, dodać pierś z kurczaka, przeciśnięty czosnek i dusić kilka minut do zagęszczenia sosu. Doprawić solą, pieprzem i dodać posiekaną natkę pietruszki.