Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na prostą roladkę w cieście francuskim. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie kroimy w większą kostkę. Mięso doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Na patelnię dokładamy pokrojone również w drobną kostkę pieczarki, smażymy do momentu, gdy woda odparuje a pieczarki się zarumienią. Wtedy całość doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem i tymiankiem, chwilę smażymy. Studzimy.
Mięso również podsmażamy na rozgrzanej patelni i studzimy. Ciasto francuskie rozkładamy na równej powierzchni. Na jego środku układamy cebule z pieczarkami, a następnie mięso. Całość posypujemy startym żółtym serem. Boki ciasta tniemy nożem w paski o grubości około 1 cm. Kolejno i na przemian zawijamy mięso w paski, a końce delikatnie sklejamy. Roladki smarujemy śmietaną i posypujemy makiem.
Gotową roladkę układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 25-30minut.