Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z orzechami i mozzarellą

Pierś z orzechami i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 4924

Dodano:

Odsłon: 656

Propozycja piersi pieczonej, nadziewanej orzechami włoskimi i mozzarellą dla tych, którzy lubią sobie troszkę "pochrupać" ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 3 szt Lubię
  • orzechy włoskie siekane 50 g
  • mozzarella w bloku 100 g
  • oliwa orzechowa 2 łyżki
  • sól morska 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś z orzechami i mozzarellą

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy połączyć z oliwą. W marynacie obtoczyć pierś i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Następnie w piersi zrobić kieszeń "włożyć" orzechy i ser. Obsmażyć przez ok. 2 min. na patelni z każdej strony.

  2. Następnie włożyć do rękawa i do naczynia żaroodpornego. Piec w 180 stopniach przez ok. 25-30 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń