Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekłam całego kurczaka,udka zjedzone a co z reszty zrobić?Powstała potrawka bardzo smaczna i aromatyczna.Polecam na pewno Wam posmakuje:)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 999
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 547
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 999
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 547
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,wrzucić na masło i zeszklić.Umyte pieczarki pokrojone w grube talarki dodać do zeszklonej cebuli i podsmażyć. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki dodać do pieczarek poddusić całość. Pozostałości mięsne kurczaka jakie nam zostały z pieczenia i nie zjedzone,porwać na kawałeczki i dodać do pieczarek.Podsypać mąką kopiata łyżka.Zasmażyć. Podlać wodą tak by była całość przykryta.Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Na końcu dodać śmietanę zahartowaną sosem ,doprawić do smaku pieprzem,solą i maggim, oraz czym lubimy,a na samym końcu wsypać pocięty koperek. Zagotować. Podawać z pieczywem,makaronem ,ziemniakami ... Smacznego życzę!