Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekłam całego kurczaka,udka zjedzone a co z reszty zrobić?Powstała potrawka bardzo smaczna i aromatyczna.Polecam na pewno Wam posmakuje:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3790
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3790
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,wrzucić na masło i zeszklić.Umyte pieczarki pokrojone w grube talarki dodać do zeszklonej cebuli i podsmażyć. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki dodać do pieczarek poddusić całość. Pozostałości mięsne kurczaka jakie nam zostały z pieczenia i nie zjedzone,porwać na kawałeczki i dodać do pieczarek.Podsypać mąką kopiata łyżka.Zasmażyć. Podlać wodą tak by była całość przykryta.Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Na końcu dodać śmietanę zahartowaną sosem ,doprawić do smaku pieprzem,solą i maggim, oraz czym lubimy,a na samym końcu wsypać pocięty koperek. Zagotować. Podawać z pieczywem,makaronem ,ziemniakami ... Smacznego życzę!