Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekłam całego kurczaka,udka zjedzone a co z reszty zrobić?Powstała potrawka bardzo smaczna i aromatyczna.Polecam na pewno Wam posmakuje:)
Cebulę pokroić w piórka,wrzucić na masło i zeszklić.Umyte pieczarki pokrojone w grube talarki dodać do zeszklonej cebuli i podsmażyć.
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki dodać do pieczarek poddusić całość.
Pozostałości mięsne kurczaka jakie nam zostały z pieczenia i nie zjedzone,porwać na kawałeczki i dodać do pieczarek.Podsypać mąką kopiata łyżka.Zasmażyć.
Podlać wodą tak by była całość przykryta.Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Na końcu dodać śmietanę zahartowaną sosem ,doprawić do smaku pieprzem,solą i maggim, oraz czym lubimy,a na samym końcu wsypać pocięty koperek.
Zagotować.
Podawać z pieczywem,makaronem ,ziemniakami ...
Smacznego życzę!
Przedstawię wam dziś przepis na pyszny kotlet z łopatki który dziś wymyśliłam...
Odsłon: 2743
Macie ochotę na moje wymyślone kotlety mielone, fakt mam ich już kilka na blo...
Odsłon: 3312
Co powiecie na pyszne udka z piekarnika pozostawione na noc w lodówce zamaryn...
Odsłon: 3070
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 42
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 34
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 40
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 42
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 34
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 40
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,wrzucić na masło i zeszklić.Umyte pieczarki pokrojone w grube talarki dodać do zeszklonej cebuli i podsmażyć. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki dodać do pieczarek poddusić całość. Pozostałości mięsne kurczaka jakie nam zostały z pieczenia i nie zjedzone,porwać na kawałeczki i dodać do pieczarek.Podsypać mąką kopiata łyżka.Zasmażyć. Podlać wodą tak by była całość przykryta.Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Na końcu dodać śmietanę zahartowaną sosem ,doprawić do smaku pieprzem,solą i maggim, oraz czym lubimy,a na samym końcu wsypać pocięty koperek. Zagotować. Podawać z pieczywem,makaronem ,ziemniakami ... Smacznego życzę!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Dania główne
Pierogi z białym serem
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 7
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Risotto gości u nas ostatnio dość często. Poprzednio było z kurczakiem, a dzi...
Odsłon: 14