Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi kurczaka w sosie paprykowo-cebulowym.

Piersi kurczaka w sosie paprykowo-cebulowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1035 Ocena: 21538

Dodano:

Odsłon: 1334

Aromatyczne,zdrowe i bardzo smaczne danie:)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka około 1kg
  • 3 małe cebule ,3 czerwone papryki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej węgierskiej
  • mała papryczka chili
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 1/4 kostki masła ,sól ,pieprz
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Piersi kurczaka w sosie paprykowo-cebulowym.

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w piórka i zeszklić na masle.
    Dodać papryki pokrojone w kostkę i podsmażyc.
    Piersi pokroić w większą kostkę dodać do cebuli i papryki.
    Podlać wodą lub bulionem tyle by potrawa była przykryta.
    Gotować 20min.zrobić zaczepę z mąki wlać do sosu.
    Na koniec dodać śmietanę rozmieszać z sosem ,doprawić do smaku solą pieprzem oraz papryką węgierska.
    Podawać z czym lubicie u mnie zjadło się z makaronem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń