Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny świąteczny farsz, którym można nafaszerować całego kurczaka lub kaczkę i podać na obiad, albo tylko filety i potraktować jako wędlinę.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Składniki
Kasztany ponacinać i gotować, dopóki nie będą miękkie (około 30-40 minut). Następnie obrać z obu łupinek i pokroić na większe kawałki. W filetach z kurczaka zrobić ostrym nożem jak największą kieszonkę na farsz. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Przygotować nadzienie: bułkę odcisnąć, dokładnie wymieszać z dwoma rodzajami mięsa mielonego, jajkiem, cebulą i pokrojonymi kasztanami. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przygotowane wcześniej filety nadziać farszem, piec w rękawie w 180 stopniach przez godzinę. Potrawę można podać jako mięso do obiadu, ale również świetnie smakuje na zimno jako wędlina.