Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny świąteczny farsz, którym można nafaszerować całego kurczaka lub kaczkę i podać na obiad, albo tylko filety i potraktować jako wędlinę.
Czy cukrzycy mogą jeść czekoladę? Ta gorzka, spożywana rzadko i w niewielkich...
Odsłon: 49847
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 48
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 399
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 497
Czy cukrzycy mogą jeść czekoladę? Ta gorzka, spożywana rzadko i w niewielkich...
Odsłon: 49847
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 48
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 399
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 497
Składniki
Kasztany ponacinać i gotować, dopóki nie będą miękkie (około 30-40 minut). Następnie obrać z obu łupinek i pokroić na większe kawałki. W filetach z kurczaka zrobić ostrym nożem jak największą kieszonkę na farsz. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Przygotować nadzienie: bułkę odcisnąć, dokładnie wymieszać z dwoma rodzajami mięsa mielonego, jajkiem, cebulą i pokrojonymi kasztanami. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przygotowane wcześniej filety nadziać farszem, piec w rękawie w 180 stopniach przez godzinę. Potrawę można podać jako mięso do obiadu, ale również świetnie smakuje na zimno jako wędlina.