Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny świąteczny farsz, którym można nafaszerować całego kurczaka lub kaczkę i podać na obiad, albo tylko filety i potraktować jako wędlinę.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1295
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1295
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Kasztany ponacinać i gotować, dopóki nie będą miękkie (około 30-40 minut). Następnie obrać z obu łupinek i pokroić na większe kawałki. W filetach z kurczaka zrobić ostrym nożem jak największą kieszonkę na farsz. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Przygotować nadzienie: bułkę odcisnąć, dokładnie wymieszać z dwoma rodzajami mięsa mielonego, jajkiem, cebulą i pokrojonymi kasztanami. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przygotowane wcześniej filety nadziać farszem, piec w rękawie w 180 stopniach przez godzinę. Potrawę można podać jako mięso do obiadu, ale również świetnie smakuje na zimno jako wędlina.