Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny sposób na pierś z kurczaka
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1239
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1239
Składniki
Piersi umyłem i osuszyłem. Ponacinałem ja na całej długości w poprzek – w te miejsca będę wkładać nadzienie.
Pietruszkę posiekałem, wymieszałem z masłem i czosnkiem na „papkę”. Takiem nadzieniem napełniałem wykonane nacięcia w piersiach. Całość oprószyłem solą, pieprzem, mieloną papryką i bazylią – wg uznania.
Nadziane gotowe piersi smażyłem na rumiano z obu stron. Spokojnie, nic się nie wysypuje.
Przemycamy zdrowie: Do panierki jak również pietruszki dodaję kurkumę. Do pietruszki można dodać odrobinę otrębów lub ostropestu.