Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny sposób na pierś z kurczaka
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98974
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98974
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Składniki
Piersi umyłem i osuszyłem. Ponacinałem ja na całej długości w poprzek – w te miejsca będę wkładać nadzienie.
Pietruszkę posiekałem, wymieszałem z masłem i czosnkiem na „papkę”. Takiem nadzieniem napełniałem wykonane nacięcia w piersiach. Całość oprószyłem solą, pieprzem, mieloną papryką i bazylią – wg uznania.
Nadziane gotowe piersi smażyłem na rumiano z obu stron. Spokojnie, nic się nie wysypuje.
Przemycamy zdrowie: Do panierki jak również pietruszki dodaję kurkumę. Do pietruszki można dodać odrobinę otrębów lub ostropestu.