Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny sposób na pierś z kurczaka
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 923
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12757
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 923
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12757
Składniki
Piersi umyłem i osuszyłem. Ponacinałem ja na całej długości w poprzek – w te miejsca będę wkładać nadzienie.
Pietruszkę posiekałem, wymieszałem z masłem i czosnkiem na „papkę”. Takiem nadzieniem napełniałem wykonane nacięcia w piersiach. Całość oprószyłem solą, pieprzem, mieloną papryką i bazylią – wg uznania.
Nadziane gotowe piersi smażyłem na rumiano z obu stron. Spokojnie, nic się nie wysypuje.
Przemycamy zdrowie: Do panierki jak również pietruszki dodaję kurkumę. Do pietruszki można dodać odrobinę otrębów lub ostropestu.