Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jednym garnku przygotowuje się kapustę i mięso na obiad. Ekonomicznie i ekologicznie.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Kapustę pokroiłem i wrzuciłem do dużego garnka lekko podlewając wodą. Podczas duszenia kapusta wytopi sporo własnej wody, więc nie potrzeba jej wiele. Gdy kapusta się dusiła, pokroiłem cebulę i podsmażyłem ją, a następnie dorzuciłem do garnka.
Dodałem liście laurowe, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w spore kawałki. Po około 20 minutach włożyłem piersi i całość wymieszałem. Na końcu dodałem drobno pokrojone pomidory, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem wrzuciłem garstkę posiekanego koperku.
Cały proces gotowania trwał około 45 minut.
Po ugotowaniu kapusty wyłowiłem piersi i podsmażyłem na patelni, nie jest to konieczne, ale zarumienione mięso lepiej się prezentuje.