Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Wyśmienite na ciepłą kolację.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w paski dodać olej, przyprawy wg uznania i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać trochę majeranku. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Por pokroić w talarki po skosie.
Piersi z kurczaka obsmażyć na oleju, a następnie dusić pod przykryciem podlewając bulionem drobiowym lub drobiowo-warzywnym. Mięso nie może pływać w bulionie.
Dodać pieczarki i por. Dusić jeszcze chwilę, ale niezbyt długo, żeby por się nie rozgotował.
Spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić wg uznania.
Mnie bardzo smakuje ta potrawa z gęstym jogurtem.
SMACZNEGO