Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Wyśmienite na ciepłą kolację.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 470
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9650
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13449
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 470
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9650
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13449
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w paski dodać olej, przyprawy wg uznania i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać trochę majeranku. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Por pokroić w talarki po skosie.
Piersi z kurczaka obsmażyć na oleju, a następnie dusić pod przykryciem podlewając bulionem drobiowym lub drobiowo-warzywnym. Mięso nie może pływać w bulionie.
Dodać pieczarki i por. Dusić jeszcze chwilę, ale niezbyt długo, żeby por się nie rozgotował.
Spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić wg uznania.
Mnie bardzo smakuje ta potrawa z gęstym jogurtem.
SMACZNEGO