Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moje ostatnie odkrycie - pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i żółtym serem. Pomysł na efektowny, bardzo smaczny i sycący obiad. W przygotowaniu niezwykle prosty, za co ode mnie dostaje duży plus! Szczerze zachęcam do wypróbowania :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1681
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 57
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1681
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 57
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 472
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Cebulkę podsmażamy na oleju, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy aż zmiękną, po czym przyprawiamy je solą i pieprzem. Przestudzone pieczarki nakładamy na piersi z kurczaka, smarujemy łyżką majonezu i na koniec posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 30 min.