Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moje ostatnie odkrycie - pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i żółtym serem. Pomysł na efektowny, bardzo smaczny i sycący obiad. W przygotowaniu niezwykle prosty, za co ode mnie dostaje duży plus! Szczerze zachęcam do wypróbowania :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326502
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12096
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16903
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326502
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12096
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16903
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Cebulkę podsmażamy na oleju, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy aż zmiękną, po czym przyprawiamy je solą i pieprzem. Przestudzone pieczarki nakładamy na piersi z kurczaka, smarujemy łyżką majonezu i na koniec posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 30 min.