Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moje ostatnie odkrycie - pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i żółtym serem. Pomysł na efektowny, bardzo smaczny i sycący obiad. W przygotowaniu niezwykle prosty, za co ode mnie dostaje duży plus! Szczerze zachęcam do wypróbowania :)
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 93
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5708
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3994
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 93
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5708
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3994
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Cebulkę podsmażamy na oleju, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy aż zmiękną, po czym przyprawiamy je solą i pieprzem. Przestudzone pieczarki nakładamy na piersi z kurczaka, smarujemy łyżką majonezu i na koniec posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 30 min.