Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna karkówka z warzywami
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3254
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 99
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3254
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 99
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Karkówkę podzielić na plastry, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na minimum godzinę do lodówki, ja odstawiłam na całą noc.
Karkówkę obtoczyć w mące i obsmażyć na krótko z każdej strony.
Składniki na sos wymieszać ze sobą. Warzywa pokroić na mniejsze kawałki.
Do naczynia żaroodpornego ułożyć warwę mięsa połowę warzy ponownie plastry podsmażonego mięsa i pozostałe warzywa. Całość zalać przygotowanym sosem i zapiekać pod przykryciem ok. 60 minut lub do miękkości mięsa w temperaturze 180 stopni.
Karkówkę można również dusić na wolnym ogniu przez ok 60 minut lub do miękkości mięsa, Lub szybowar 25-30 minut.