Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna karkówka z warzywami
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231950
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231950
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Karkówkę podzielić na plastry, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na minimum godzinę do lodówki, ja odstawiłam na całą noc.
Karkówkę obtoczyć w mące i obsmażyć na krótko z każdej strony.
Składniki na sos wymieszać ze sobą. Warzywa pokroić na mniejsze kawałki.
Do naczynia żaroodpornego ułożyć warwę mięsa połowę warzy ponownie plastry podsmażonego mięsa i pozostałe warzywa. Całość zalać przygotowanym sosem i zapiekać pod przykryciem ok. 60 minut lub do miękkości mięsa w temperaturze 180 stopni.
Karkówkę można również dusić na wolnym ogniu przez ok 60 minut lub do miękkości mięsa, Lub szybowar 25-30 minut.